Rolf Wadman, polisen i Torsby

Torsbypolisen ser allvarligt på JO-anmälan

Trots att det är en relativt ringa förseelse att inte använda blinkers så ser torsbypolisen allvarligt på att en polisbil inte använde blinkersen sex gånger i rad.

För detta har en privatperson i Torsby anmält händelsen till Justitieombudsmannen JO.

– Vi har fått en JO-anmälan på halsen och det är då en person som påstår att han har kört bakom en polisbil som inte har använt blinkers i korsningar, säger Rolf Wadman biträdande polischef i det norra polisdistriktet.

Sex gånger i rad använde torsbypolisen inte blinkers, det menar yrkeschauffören John Ryberg som låg efter polisbilen i fråga och nu är alltså tilltaget anmält till justitieombudsmannen för bristande trafikvett eftersom blinkersen inte användes, och trots att det är en relativt alldaglig händelse som renderar 500 i böter, så ser torsbypolisen allvarligt på trafikförseelsen

– Det är ju så att vi ska ju följa de trafikregler som gäller lika väl som alla andra naturligtvis och skulle det vara på det sättet vilket jag inte alls helt säker på att det är. Det kan finnas något annat fel som gör att det inte har blinkat bakpå bilen. Men skulle det vara så, så visst kommer vi att ta tag i det, säger Rolf Wadman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista