Strålande startfält i rallyt

Vid midnatt gick anmälningstiden ut för Rally Sweden och det blir ett 60-tal bilar i de olika VM-klasserna och knappt 70 i SM-klassen.

När Rallyt efter ett års uppehåll är tillbaka i Värmland presenterar arrangören en mycket intressant comeback i finländaren Marcus Grönholm och den förre formel ett-världsmästaren Kimi Räikkönen ska för första gången tävla i en rallybil.

Bland förarna finns regerande rallyvärldsmästaren, fransmannen Sebastien Loeb, den finska toppduon Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala och bröderna Petter och Henning Solberg från Norge.

Enligt Bertil Klarin, tävlingsledare för rallyt, så blir det mer kvalitet än kvantitet i årets rally.

– Min personliga favorit Marcus Grönholm kommer tillbaka och har gett sig attan på att han ska slå Loeb och Hirvonen på fingrarna och vi har formel ett-stjärnan Kimi Räikkönen som kommer tillbaka i en ordentlig bil, säger Bertil Klarin.

Att startfältet blir mindre än tidigare år anser Bertil Klarin beror på den lågkonjunktur som världen befinner sig i, eftersom motorsport är en sport som kostar mycket pengar.

Swedish rally körs helgen 11 till 13 februari och Radio Värmland sänder hela rallyt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista