1 av 2
Ett av de fyra vattenskadade klassrummen på Västerstrandsskolan i Karlstad. Foto: Annica Buvik/SR Värmland
2 av 2
Här ser man hur vattnet runnit från vinden nerför skolans ytterväggar
Karlstad

Vattenläcka på Västerstrandsskolan

Västerstrandsskolan i Karlstad har drabbats av en vattenläcka. En vattenblandare har gått sönder på grund av en ispropp. Totalt är fyra klassrum vattenskadade.

Det är en koppling på en blandare i ett fläktrum på fjärde våningen som spruckit. Vatten har runnit genom klassrum som ligger direkt under fläktrummet.

Fyra klassrum är vattenskadade, två mer omfattande. I det ena klassrummet stod flera hinkar uppställda och stora ytor på golvet var täckt med vatten. I taket hade det redan bildats vattenrosor. På fasaden av skolan kan man också se vattenskadan då det runnit vatten längs väggen och vattnet frusit till is.

Tre klasser berörs av vattenläckan och under torsdagen och fredagen får de berörda eleverna friluftsdagar. Från och med måndag kommer undervisningen att ske från andra lokaler inom Gruvlyckan/Mariebergs skolområde och när elverna kan komma tillbaka är oklart.

På karlstad.se kommer skolan att uppdatera om läget fortlöpande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".