Hagfors

Skolor och badhus till salu

Nu säljer Hagfors kommun ut två skolor och en före detta förskolelokal. Skolorna annonseras just nu på internetsidan Blocket. Och i Ekshärad är badhuset till salu.

– Vi vill ha lite ombyte och lite variation, säger Nils-Ingvar Boss, ordförande i Ekeshovs simsällskap. Och vad vet man, det kan vara en bra väg att lägga ut badhuset på Blocket.

Nils-Ingvar Boss hoppas att företag eller andra som vill starta något nytt ska höra av sig. För badhuset menar han är i gott skick.

– Vi har ju renoverat det för stora pengar och säljer det för en spottstyver.

I Hagfors är två skolor och en förskolelokal till salu.

– Vi håller på att omorganisera lite och ska ta en ny skola i bruk och då blir det gamla skolor som behöver tas bort, säger Kaj Olsson, fastighetschef i Hagfors kommun.

– Vi har haft en del intressenter, men det gäller att vi får rätt intressenter och att de har bra idéer för de olika projekten. Det ena huset kanske passar att bygga om till bostadshus med stora och lite speciella lägenheter, och i det andra fallet så kan det vara olika typer av företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".