Hetsig vargdebatt och flera vargjägare mordhotade. Foto: Stein Björge/Scanpix
Värmland

Vargjägare mordhotade

Samtliga jägare som deltog i vinterns vargjakt och som namngetts i media har hotats, en del har till och med mordhotats. Enligt Torsten Mörner, ordförande i i Svenska jägareförbundet, var det uppskruvade tonläget mellan vargkramare och vargjägare väntat men han trodde inte att det skulle leda till den infekterade debatt som nu förs från båda håll.

På insändarsidor i både riks- och landsortspress står det dagligen om vargjakten som var den första licensierade i Sverige på 40 år. En del tycker tycker jakten var avskyvärd medan en del tycker den var nödvändig.

Nu har samtliga jägare som deltog i vargjakten och som trätt fram med med namn i pressen hotats, en del har till och med mordhotats. Torsten Mörner, ordförande i Svenska jägareförbundet, tror det går en skiljelinje mellan stad och landsbygd i synen på vargarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".