Lars Hamrén, länskrim i Halland. Foto: Stig Åke Jönsson/Scanpix
Malmö

En person anhållen för dubbelmord

De två värmländska män som hittades döda i en brinnande bil i halländska Getinge den 6 januari, dödades troligtvis i en fastighet mellan Genarp och Dalby i Skåne. En person, en man i 35-årsåldern hemmahörande i Skåne, är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Vi är rätt så säkra på att det här är platsen där brottet begåtts men exakt hur vi kommit fram till det kan vi inte gå in på, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén från Länskriminalen i Halland.

– 35-åringen, som anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord, är känd av polisen sedan tidigare men inte för den här typen av brott. Och det finns kopplingar till offren, men inte heller det kan vi gå in på nu, fortsätter Lars Hamrén, som är övertygad om att fler är inblandade. 

Mordutredningen flyttas nu från Halland till Länspolisen i Skåne och Polisen ber allmänheten om hjälp för att kunna lösa fallet. Man är intresserad av iakttagelser i området mellan Genarp och Dalby dels under den 6 januari, men även den 14 januari.

– Då flyttades en del jord från fastigheten och vi vill nu få kontakt med personer som kan ha sett någon form av släp eller tippningsplats, avslutar Lars Hamrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".