LRF växer i län och land

Lantbrukarnas riksförbund, LRF, växer för trettonde året i rad och har aldrig varit större än nu. På riksplanet har det tillkommit över 1 000 medlemmar och här i Värmland 36.

Som ordförande i länet är Dag Rogne nöjd med situationen, särskilt som många andra föreningar tappar medlemmar.

– Det är imponerande, och beror väl på att man tycker att vi driver bra frågor för Värmland och företagandet på landsbygden, säger Dag Rogne

– Vi har varit aktiva i vargdiskussionerna för att få jakt på varg och skyddsjakt där fårbesättningar blivit angripna. Vi har också jobbat med landskapsmjölken och stöttat Milko för att få mer betalt för det som vi gör regionalt och som konsumenterna vill ha, fortsätter han.

Vad gör ni för att värva nya medlemmar?

Vi har väl inte medlemsvärvning som någon jätteprioriterad bit. Vi har tonat ner det under året. Förra året ökade vi med drygt 100 medlemmar. Då hade vi en coach som stöttade oss, men nu har det gått av bara farten. Det tycker vi är jättebra att verksamheten i sig gör att medlemmar vill vara kvar och stötta oss och att nya kommer till, avslutar Dag Rogne.

Anna-Lena Hyttring
annalena.hyttring@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".