Mattias Svensson, Boltic, blir intervjuad av SR Värmlands reporter Ola Carlsson. Foto: Ryno Lindkvist
BANDY

Boltic vann seriefinalen

Boltic vann seriefinalen mot Gais. Segern skrevs till 5-3 och Boltic toppar nu tabellen med två poäng.

Det märktes att det var seriefinal då båda lagen verkade lite spända och lite tagna av stundens allvar. Efter att GAIS reducerat till 2-1 hade laget från västkusten en bra period och var nära kvittering flera gånger. Boltic, med duktiga målvakten Jon Karlsson, kunde dock hålla tätt.

Även i den andra halvleken var GAIS nära kvittering men till slut kunde Boltic hålla undan och vinna med 5-3 vilket betyder att ledningen i tabellen nu är två poäng.

Stundtals var det högt tempo i matchen och GAIS hade några spelare som hade verklig fart på skridskorna. Laginsatsen stod ändå Boltic för och hemmaförsvaret var svårt att tränga igenom.

Det märks att medelåldern i hemmalaget är låg då kvalitén på spelet varierade men kämpaglöden var inget att anmärka på.

Hemmalagets kapten Mattias Svensson tyckte att det mesta ser bra inför slutspurten av serien och att den goda stämningen kan föra laget framåt. Nu har laget slagit Gripen och GAIS hemma och utan blindskär, som det i Småland förra helgen, ska det kunna bära hela vägen hem.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".