Trögt att få ut hjälpen i Haiti

Sedan i torsdags är journalisten Annika Lindqvist från Arvika stationerad på FN:s högkvarter i närheten av flygplatsen Port au Prince på Haiti.

Där jobbar hon med att rapportera till UNICEF:s högkvarter i New York om organisationens arbete på plats. Och på en svajig mobillinje fick Radio Värmland en rapport från ett Haiti i gryningen.

– Just precis nu har jag en massa tält omkring mig och FN-bilar och fullt med folk som på olika sätt jobbar för FN på FN´s bas som ligger nära Port au Prince. Jag har varit ute en dag ute på barnhem och så och sett vad man gör där, sen har jag suttit inne, säger Annika Lindqvist.

Hur regarerar du på det du sett?

– Det är ju många raserade hus men det var ju inga lik kvar på gatorna eller nånting sånt och barn jag mött har varit förhållandevis okej. Jag har inte sett det här hemska scenerna men dödssiffrorna är ju ofattbara, säger Annika Lindqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".