Dansband Aid för Haiti

Nu ska Dansbandssverige göra en insats för de jordbävningsdrabbade i Haiti, i samma anda som USA for Africa och Band Aid på 80-talet.

Linda Dahl och Åsa Karlström från Karlskoga har skrivit låten. Och det är många dansbandsartister som idag vill vara med och spela in låten.

– Det är ju Thorleifs, Lasse Stefanz, Larz-Kristerz, Black Jack och Sannex, Drifters och Peter ifrån Schytts, ja det är massor, säger Linda Dahl.

Det var Arne Bakken som fick idén att flera dansband skulle gå samman och spela in en låt till förmån för insamlingarna till de jordbävningsdrabbade på Haiti.

– Så han ringde till Åsa Karlström, som har skrivit en hel rad dansbands-hits. Och så ringde hon mig och sa att nu är det bråttom, nu måste vi skriva en låt. Och så gjorde vi det.

Enligt Linda Dahl hör man redan i låtens intro att den knyter an till tidigare musikaliska hjälpinsatser, som We are the world, med Usa for Africa och Do they know it's christmas, med Band Aid.

– Det är en dansbandsballad, men ändå lite popigare, det är nästan lite gospel. Man hör att det är en sådan här Band Aid-låt på något sätt. Och texten handlar om att vi alla kan göra något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".