Ann Otto på Region Värmland tycker det är viktigt att man diskuterar hur Värmland kan bli bättre.

Fokus på Värmlands framtid

Hur ser Värmlands framtid ut och hur kan Värmland växa? Det var frågor som diskuterades på Gustaf Fröding Hotel i Karlstad när Region Värmland bjöd in till Kreativt Forum.

Ann Otto, ansvarig för planeringsfrågor och omvärldsanalys på Region Värmland, är en av dem som står bakom intiativet.

– Man kan växa på olika sätt. Många förknippar det med att vi ska bli fler i Värmland men vi kan även växa som människor.

Runt 200 deltagare från bland annat företag, kommuner och landsting samlades idag på Kreativt Forum för att diskutera hur Värmlands framtid ser ut. Och kreativa idéer fanns det gott om. Linda Persson är energi- och klimatrådgivare i Kristinehamn och hon vill se ett Värmland oberoende av bilar.

– Jag tror att det är många som känner att det är jobbigt att de alltid måste ta bilen. Sevicen måste finnas nära människor så att man slipper ta bilen om man ska köpa en liter mjölk.

Andra frågor som diskuterades var bland annat kulturens betydelse för Värmland och hur klimathotet påverkar länet. Regionrådet Tomas Riste var nöjd med dagen.

– Det räcker inte att vi blir bäst på en fråga utan vi måste vara bäst på allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".