Jägarförbundet rasar mot provledare

Ledningen för Jägarnas riksförbund i Värmland ser mycket allvarligt på avslöjandet att en av förbundets provledare i Värmland misstänks ha sålt jägarbevis.

För omkring en tusenlapp har uppemot 30 blivande jägarna fått sitt bevis, som gett dem rätt att jaga och ansöka om vapentillstånd.

Och detta utan att ha genomfört något prov.

– Ja, det är beklämmande. Jag trodde inte att det skulle kunna fuskas i ett så allvarligt ärende som just ett vapenhandläggande för att inneha och få licens. Jag beklagar händelsen utifrån min förening här och samtidigt hoppas jag att vi tillsammans med polisen kan göra en vidare utredning på det här så att de som har fått licens på falska grunder kan få avlägga ett lämplighetsprov för att inneha vapnet. Hur vi ska gå tillväga vet jag inte, säger Kurt Borg ordförande i Jägarnas riksförbund i Värmland.

Hur tror du att förtroendet för jägare och kanske då jägarnas riksförbund skadas av det här?

– Jag hoppas att människor har förståelse för att det kan bli brister. Jag anser att skadan är så allvarlig så jag kommer att ställa upp på alla sätt för att få klarhet i det här, säger Kurt Borg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista