TORSBY

Stort intresse för JVM i Torsby

Just nu pågår Junior VM i skidskytte i Torsby och det är ett arrangemang som väcker stort intresse.

– Ja, bara framför mig så står det två stora långtradare som distribuerar tv-bilder härifrån och upp på en jätte stor bildskärm, berättar vår reporter på plats Lennart Nordenstein.

Ett media intresse som man nästan häpnar över eller vad säger du?

– Ja, det är ju ett enormt intresse och det är mycket ackrediterade journalister här från många länder och det som också är extra kul är att vi följer ju nu hur mycket världen tittar på internationella skidskytteförbundets hemsida här och det har slagit alla rekord så servern blev överbelastad igår så idag har vi fått gå över på den server som jobbar mot världscuperna. Så det säger väl lite om intresset för det här evenemanget. Det är alltså intresse i nivå som världscuperna, säger Olle Dahlin vice ordförande i Svenska skidskytteförbundet.

Hade ni väntat er det?

– Vi vet att det finns ett enormt stort intresse för skidskytte i världen och det bara ökar och ökar så vi hade viss förhoppning om det här, säger Olle Dahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".