Tunga namn i årets rally

Rally Sweden kan i år stoltsera med många heta rallynamn i startfältet. Tidigare världsmästaren Marcus Grönholm gör comeback, Kimi Räikkönen, som tidigare kört formel ett, gör debut, världsmästaren Sebastian Loeb kommer och så halvvärmlänningen och tidigare rallyvärldsmästaren Petter Sohlberg.

Petter som i år kör samma bil som världsmästaren Sebatian Loeb i en privatsatning känner att han äntligen kan hänga med.

– Helt klart, bilen är nästan som Loebs, den är lik den han körde i England i fjol. Så nu är mycket upp till mig att testa den här ordentligt innan svenska rallyt och jag ser verkligen fram emot rallyt nu, säger Petter Sohlberg.

Det känns som att du har något stort på gång?

– Ja, jag har en storsatsning nu och jag har mycket bra sponsorer i ryggen och testerna har gått bra hittills och jag är heltänd, säger Sohlberg.

Även världens starkaste man och förra säsongens Let's-dancevinnare Magnus Samuelsson fanns på plats på presskonferensen i Hagfors och det är en ny karriär för jätten och den dansante Magnus Samuelsson, vad blir då den största utmaningen.

– Om jag ska vara riktigt ärlig så är alltihop en väldigt stor utmaning och för den som inte har hållit på någonting med rally, nu har ju inte jag gjort det heller men nu har jag i alla fall börjat snegla lite in i dörrhålet så jag ser hur det ser ut, så då är ju biljkörningen bara en del av rallykörningen. Det är ju så mycket mer, säger Magnus Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista