Gunnarskog

Övergångsställe efter 26 års väntan

Vägen genom Stommen i Gunnarskog är trafikfarlig med mycket tung trafik. Boende har under 26 år krävt att trafiksäkerheten för skolbarnen ska bli bättre och nu äntligen fått löfte om i alla fall ett övergångsställe.

Löftet om övergångsstället framkom torsdagkväll under ett stormöte med deltagare från Vägverket och kommunen.

Willy Ekmark, är ordförande i Gunnarskogs bygdelag och han var nöjd efter mötet.

– Det var en livlig och konstruktiv diskussion och det kom bortåt 40-talet föräldrar och skolfolk.

– Vägverket och kommunen har faktiskt konstruktiva förslag och för 2010 bedömt möjligheten att kunna göra ett överångsställe som smalnar av vägen i samband med en refug. Det tjänar två syften. Dels att barnen kan gå över där på ett någorlunda säkert sätt och att man tvingas dra ner hastigheten genom samhället, fortsätter Willy Ekmark.

– Utifrån brist på pengar så har vi i alla fall myckt goda förhoppningar att under detta år få till det här övergångsstället som vi längtat eftr i 26 år, säger han vidare.

– Det här är början på en totallösning och man talar inom Vägverket om en etapp två och då är den här vägen prioriterad som en tvåa, vilket betyder att i Vägverkets planering så ligger den här frågan högt, avslutar Willy Ekmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista