Kritiserade scheman ses över

Nu ska vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad se över sina arbetsscheman, efter omfattande kritik mot så kallade delade turer.

Det nya schemat kom till efter beskedet att verksamheten fick en minskad budget 2010. För att undvika varsel valde förvaltningen att dra ner på vikarieintaget och lägga om schemat.

– Det har varit en hel del kritik från personalen angående det nya schemat och vi har tagit till oss av den kritiken och vi vill nu göra en översyn totalt sett i förvaltningen, säger Christian Norlin som är vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Det handlar alltså om kritik mot delade arbetspass, vad är det för kritik ni fått?

– För många försvårar det ju vardagen när man först måste gå och jobba kanske tre timmar för att sedan vara ledig två-tre timmar för att gå tillbaka till jobbet och jobba ytterligare några timmar. Syftet med den här översynen är att jag vill se om det går att minska eller ta bort delade turer, säger Christian Norlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista