90 personer får gå

Besvikelse efter varsel i Arvika

Efter gårdagens besked om att 90 personer varslas på företaget Schott Termofrost i Arvika kommer idag reaktionerna.

– Det är ju från hopp till förtvivlan. Det är ju mångas ekonomi och liv som kommer i ett helt annat fokus när det uppstår sådana här svårigheter. Det vi frågar oss nu är hur företaget tänker för vi ser i pressmeddelandet att det står att de planerar och stänga fabriken men frågan är - är det beslutet taget eller är det bara planer, säger Göran Persson ordförande i IF Metall Västra Värmland.

Det var under gårdagen som dom anställda på Schott Termofrost fick bedkedet om varslen. Men det är inte första gången det ser mörkt ut, flera gånger har fabriken hotats av nedläggning.

– De har haft en väldigt besvärlig situation som enligt de uppgifter jag haft både ifrån företagets ledning och ifrån det fackliga att det har varit att klara ut den besvärliga situationen och såg väl framåt att de hade kommit in i en ny andning, säger Arvika kommuns kommunalråd Claes Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista