Pengar för att motverka diskriminering

Antidiskrimineringsbyrån i Värmland har fått närmare 800 000 kr i bidrag från Ungdomsstyrelsen.

Centrat är därmed en av 14 verksamheter runt om i landet som får dela på drygt nio miljoner kronor. 

– Vi är ju jätteglada över att vi har fått pengar även för 2010, de kommer väl till pass. Det innebär att vi kan fortsätta vår verksamhet i oförminskad omfattning, säger Stellan Lindskog, ordförande i föreningen Centrum för mänskliga rättigheter i Värmland som driver antidiskrimineringsbyrån.

Det statliga stödet ges till organisationer som arbetar för att förebygga och motverka diskriminering inom lagens sju diskrimineringsgrunder: kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning, ålder och könsöverskridande identitet eller uttryck.

– Vi ska fortsätta att utvidga verksamheten och sprida kunskap och diskrimineringslagarna som har blivit fler. Det kom ett tillägg för ungefär ett år sedan med två nya grunder. Den ena var könsöverskridande identitet och den andra var diskriminering av ålder. Så det finns mycket att lära ut här och det ska vi göra också, säger Stellan Lindeskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista