Dubbelmordet

Misstankegraden har stärkts

Misstankegraden mot den 35-årige mannen, som är misstänkt för dubbelmordet på två värmländska män, har nu stärkts. På tisdagseftermiddagen kom han tillsammans med sin advokat självmant in till polisen, som förhörde honom. 

– Efter förhöret är han fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för morden, säger Bo Lundqvist, länskriminalen i Skåne.

Offrens kroppar hittades den 6 januari i en brinnande bil i Halland. Rättsläkare har konstaterat att kropparna efter de mördade männen, 25 och 42 år gamla, både hemmahörande i Värmland, har utsatts för mycket våld innan de placerades i den bil som hittades brinnande på E6:an i Halland. Troligen blev de mördade på den anhållna mannens gård mellan Dalby och Genarp utanför Lund.

Polisen har tidigare berättat att de misstänker att det handlar om en uppgörelse i kriminella kretsar. De är övertygade om att det finns fler gärningsmän än den som nu sitter anhållen. För att kartlägga både offer och gärningsmannens liv har man nu hjälp av andra polismyndigheter i Sverige och utomlands.