Hagfors

Informatörspriset gick till Uddeholm

Uddeholm Tooling har fått årets informatörspris för sina kommunikationsinsatser i samband med det så kallade konjunkturavdraget. Informationschefen Boo Rundqvist är glad över priset och tror att vinsten dels beror på god planering men också på lite tur.

– Även om man har en god planering och framförhållning, och även om man är skicklig så är det i slutändan också lite tur, säger Boo Rundqvist.

Boo Rundqvist är mest nöjd över starten på förra höstens informationskampanj. Anställda fick information först av alla, direkt från företagsledning och fackförbund.

På det sättet lyckades man förhindra en ryktesspridning, någonting som imponerade på Informatörsnätverket i Värmland och som nu belönar Uddeholm Tooling med sitt pris.

– De har jobbat långsiktigt med god kommunikation under många år. De har en bra relation mellan kommunikationsavdelningen och ledningen. Och ledningen vågar ta diskussionen i tuffa frågor. De har ett grundläggande bra kommunikationsklimat i sitt företag uppfattar vi, säger Marija Borenius, juryns ordförande, Informatörsnätverket i Värmland.

– Och sedan så har de hanterat den här frågan på ett väldigt bra sätt. De har haft nationell media, lokal media, fackförbund, både nationellt och lokalt, och sina medarbetare i fokus hela vägen. De har vågat ta de svåra frågorna, de har vågat ta dialogen istället för att gömma sig, och det är vi väldigt imponerade över.