Gunilla Åkerberg m fl, utanför ABF:s lokaler i Karlstad. Foto: Johanna Skoglund.

Syndikalistblockad mot ABF

Karlstad LS- Syndikalisterna genomförde i morse en blockad mot ABF-huset i Karlstad. Stridsåtgärden tar man till efter att en av förbundets medlemmar har blivit uppsagd från sitt arbete på ABF.

Fackföreningen Karlstads LS -syndikalisterna har varslat ABF Värmland om stridsåtgärder efter att en av föreningens medlemmar blivit varslad om uppsägning.

Enligt syndikalisterna vilar varslet på osaklig grund.

De inledande förhandlingarna har avbrutits och syndikalisterna har nu vidtagit stridsåtgärder och varslat om blockad av ABF:S lokaler.

Vid förhandlingar som Karlstads LS - syndikalisterna påkallat hävdar ABF ekonomiska och organisatoriska skäl. Karlstads LS kan inte se att detta är saklig grund, då medlemmen drar in sin egen ekonomi genom statligt och kommunalt kulturbidrag samt anställningsstöd.

Syndikalisterna kräver att ABF slutar gynna otrygga anställningsformer, att man återanställer medlemmen samt ersätter Karlstads LS av SAC med ekonomiskt skadestånd för brott mot MBL § 11-14. Man kräver också att Att ABF Värmland följer lagar och författningar gällande uppsägningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista