Cathrine Mattsson ordförande i SK Bore Biathlon
Torsby

Okej att en av tre betalade

Av 5 000 åskådare under vinterns Junior-VM i skidskytte i Torsby så var bara en tredjedel som betalade inträde. En siffra som Bore Biathlon trots allt är nöjd med, säger ordföranden Cathrine Mattsson.

– Ja, det tycker jag är en skaplig siffra. Med tanke på det väder som var, framför allt under helgen då det var ganska kallt, så kunde det ju ha kommit fler barnfamiljer framför allt tror jag, som blev hemma istället, säger Cathrine Mattsson.

5 000 besökare varav en tredjedel, 1 771 var betalande, det är slutfacit av Junior-VM i skidskytte i Torsby som avslutades för två veckor sen.

Vad hela arrangemanget kostade är inte klart än, men sammanfattningsvis anses VM-tävlingen för skidskyttejuniorer vara en massmedial succé för Torsby kommun, och en succé arrangörsmässigt för de 340 tävlanden och deras serviceteam på 165 personer från 35 länder.

– Det kändes att det var ett stort mästerskap, tycker Cathrine Mattsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista