Misstänkt 16-åring släppt

En 16-årig pojke som begärts häktad för inblandning i dubbelmordet på en gård utanför Lund släpptes efter häktningsförhandling i Lunds tingsrätt på söndagen.

-Tingsrätten fann inte sannolika skäl för misstanke om varken medhjälp till mord eller skyddande av brottsling. Pojken blev väldigt lättad och han har inte mått bra, säger Sven Jernryd, 16-åringens advokat till TT.

Pojken anhölls i fredags. Samma dag häktades en 35-årig man och en 29-årig kvinna för delaktighet i mordet på de två män, 25 och 42 år gamla, som hittades i en brinnande bil på en viadukt över E 6 vid Getinge utanför Halmstad sent på kvällen den 6 januari.

Polisen tror att männen, som är från Värmland, mödades tidigare samma dag på en gård mellan Dalby och Genarp utanför Lund. Gården ägs av 35-åringen.

Offren hade utsatts för kraftigt våld och kropparna låg i bagageutrymmet i den brinnande bilen när den hittades.

Den 35-årige mannen var en längre tid anhållen i sin frånvaro men anmälde sig sedan frivilligt till polisen i Malmö. Han häktades i fredags för medhjälp till mord och kvinnan häktades för grovt skyddande av brottsling.

Advokaterna har yppandeförbud och polisen har berättat mycket lite om utredningen. Men motivet till mordet kan möjligen sökas i en uppgörelse bland kriminella.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".