Landstinget

Landstingsresultat lägre än beräknat

En räknemiss gör att landstingets positiva resultat för 2009 blir lägre än beräknat. Resultatet uppskattades först till 72 miljoner kronor men blir nu istället 18 miljoner lägre, dvs 54 miljoner.

Orsaken till justeringen är en felaktig redovisning av personalkostnader. Det är leverantören av lönedatatjänster som gjort ett misstag i samband med omorganisationen av Arvika sjukhus. Detta innebar att personalkostnader på totalt 17.9 miljoner kronor, kopplade till Arvika sjukhus, inte kom med i resultatet.

Dataleverantören, som beklagar misstaget, kommer också se över sina rutiner så att framtida misstag ska kunna undvikas.

– Vi gör fortfarande ett bra resultat, långt över budget, säger landstingsdirektör Hans Karlsson. Vi är också tillfredsställda med att vi upptäckte att siffrorna inte stämde. Men vi behöver nu ytterligare se över våra kontrollrutiner.

Resultatet på 54 miljoner kronor är 45 miljoner bättre än budget och innebär att Landstinget i Värmland för fjärde året i rad uppvisar ett positivt resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista