Ludde Eriksson, skoterförsäljare Bjälverud. Foto: Lennart Nordenstein/SR
Arvika

Klart grabben ska ha en skoter

Tack vare den myckna snön så har försäljningen av snöskotrar i Värmland ökat kraftigt i vinter, och enligt Ludde Erikssen som säljer skotrar i Bjälverud liknar denna vintern inte någon annan.

– Vi går mot vår bästa säsong någonsin på det här med snöskotrar. Säsongen drog igång tidigt, redan i oktober, november började vi sälja.  Sedan så fick vi en topp mellan jul och nyår när snön kom, och sen så har det bara rullat på, säger Ludde Erikssen.

I mitten av januari så var lagret till och med tömt, så att de fick göra inköpsresor och ta in begagnade skotrar. Och både de nya och de begagnade har sålt som smör i solsken. Det gäller alla typer av skotrar, såväl de som ska fungera som arbetshästar, som dem som används till nöjesåkning.

– Nu när vi har haft mycket lössnö i år så tror jag att arbetsmaskiner med hög och låg växel, och breda mattor har tagit slut tidigare. En stor del av skotrarna köps för nöjeskörning, men det är också många skidföreningar som behöver maskiner att göra skidspår och trampa leder med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".