Maria Olsson och Gun Olsen
Karlstad

Hemtjänsten behöver bättre bilar

Vintern har varit tuff för hemtjänstens personal i Värmland. De stora snömängderna och dåligt plogade vägar har orsakat många förseningar och dessutom är personalens bilar dåligt utrustade.

– Det har varit körigt och det tar ju längre tid att ta sig fram överallt eftersom vi inte har några bilar med fyrhjulsddrift. Vi fick in extrapersonal under helgen så det gick bra ändå och vi tog oss fram överallt, säger Maria som Olsson arbetar inom hemtjänsten i Vålberg utanför Karlstad.

– Kör vi fast, ja då får en putta på bak och en får gasa men vi har heller ingen snöskyffel i bagageluckan, säger Maria vidare.

Är ni för dåligt utrustade för att klara sådana här vintrar?

– Ja, vi har ju inte bilar som tar sig fram överallt, avslutar Maria Olsson.

Gun Olsen är pensionär och får besök av hemtjänsten tre gånger per dag och hon är också trött på vintern, men tycker att hemtjänsten sköter sig utmärkt.

– Flickorna har kommit punktligt, det har dom gjort och sonen har plogat. Flickorna sköter sig väldigt bra och jag tycker synd om dom, när de kommer pulsande. Själv kommer jag inte ut, men jag har snön genom fönstren och det går väldigt bra, säger Gun Olsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista