Karlstad

Körsång kostar kommunen 100 000 kronor

Karlstad kommun betalar 100 000 kronor för att vara med i TV 4:s program Körslaget där bröderna Rongedahl ska leda en kör från kommunen.

I år är Karlstad en av sju städer som medverkar i programmet. Det kostar 100 000 kronor men Lill Nilsson, ordförande i kultur och fritidsnämnden, tycker det är värt pengarna.

-- Körsång är nästan ett folknöje och vi får en bra uppmärksamhet för kommunen.

Kultur och fritidsnämnden var enig i sitt beslut om sponsring och betalar därmed 100 000 kronor till produktionsbolaget Meter television. Körslaget är en av de största TV-produktionerna i Sverige och hade förra året närmare en miljon tittare per program.

– Karlstad ska växa så att vi kan behålla vår välfärd och då behöver vi göra Karlstad känt så att folk flyttar hit, säger Lill Nilsson.

Det har varierat stort under tidigare år vad kommunerna betalat. Nacka och Vänersborg betalade 250 000 kronor, Bollnäs 200 000 medan Gullspång, Laxå och Landskrona inte betalade någonting. Nacka kommun fick mycket kritik för sin sponsring 2008 och beslutet överklagades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista