Torsby

Anställd på gruppboende hotade med Liemannen

En anställd på ett kommunalt gruppboende i Torsby har utklädd till liemannen hotat att skära av penisen på en funktionshindrad man som lider av inkontinens.

Händelsen har Lex Sarah anmälts och den anställde har varslats om uppsägning.

– Det här är helt oacceptabelt och den här personalen har burit sig helt fel åt, säger Åke Gustavsson är ordförande i Torsby kommuns omsorgsnämnd

Utklädd till liemannen som i folktron kommer med döden har en anställd skrämt en funktionshindrad med att hota att skära av honom penisen. Den funktionshindrade mannen lider av inkontinens och den anställde skulle skrämma honom från att kissa på sig.

Händelsen är ingen engångsföretelse på gruppboendet i Torsby som tidigare har en Lex Sarah anmälan på sig som utreds under sekretess. Men liemannens hot mot den funktionshindrade mannen kan också komma att utredas av polis.

– Det räcker med att vi misstänker det så får vi överlämna det till polisen. Det här får bara inte inträffa, säger Åke Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista