Norrman gömde mördad i Värmland

Norsk och svensk polis hittade i går kväll kroppen efter en 49-årig man som mördades i Lilleström i Norge i lördags. Kroppen hittades i västra Värmland, säger Värmlandspolisen.

Polisen i Värmland bekräftar att man i går kväll hittade kroppen efter en man som mördades i Norge i lördags. Vakthavande befäl Bjarne Andersson säger till Sveriges Radio att kroppen hittades i västra Värmland, men i nuläget vill polisen inte gå ut med exakt var kroppen hittades.

En norsk man sitter häktad i Norge misstänkt för mordet på sin sambos förra man. Natten till söndagen angrep han ex-mannen för andra gången på två veckor. Och i onsdags anmälde mannens familj honom saknad.

Det var den häktade mannen som i går kväll kväll själv visade polisen var han gömt kroppen. Han lotsades av norsk och svensk polis, och vid 21.15 påträffades kroppen.

Den häktade mannen har erkänt mordet, men säger att det skedde i självförsvar. Den mördade 49-åringen är tidigare dömd för att ha hotat sin f.d. fru, som nu alltså är den mordmisstänktes sambo.

Kvinnan är misstänkt för delaktighet i mordet, eftersom hon var med när mordet begicks i deras hem. Men polisen har ingen brottsrubricering än, säger politiadvokat Kåre Kalvå, pressansvarig vid Lilleströmpolisen till Sverige Radio.

Kroppen kommer nu att föras nu till Linköping till Statens kriminaltekniska laboratorium för obduktion, säger Bjarne Andersson vid Värmlandspolisen.

Svensk och norsk polis kommer tillsammans att genomföra en teknisk undersökning av fyndplatsen i västra Värmland.

Maria Quistberg
maria.quistberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista