Torsby

Utpekad lieman nekar

Det var inte någon så kallad lieman som hotade en funktionshindrad på ett gruppboende i Torsby. Det menar den utpekade nu efter att han blivit varslad om uppsägning av Torsby kommun, och även kan komma att polisanmälas.

Den utpekade så kallade liemannen, som hotat en funktionshindrad på ett gruppboende i Torsby med att skära av hans penis om han fortsatte att kissa på sig, tillbakavisar anklagelserna.

Enligt honom var händelsen en fyllegrej som skedde när han var ledig och tillsammans med en kompis skulle hämta sprit på ett ställe i närheten av gruppboendet. 

När de passerade gruppboendet var den funktionshindrade ute och då hämtade kompisen ett souvenirsvärd och låtsades på skämt skära av hans penis.

Detta skulle enligt NWT ha skett redan 2007.

Nu har den så kallade liemannen varslats om uppsägning av Torsby kommun och händelsen har också Lex Sarah anmälts, dessutom kan mannen komma att polisanmälas.

Detta är inte den enda Lex Sarah anmälningen mot gruppboendet. Ytterligare två anmälningar är inskickade av personalen.

Samtliga tre anmälningar ska nu utredas av Torsby kommun, som ser allvarligt på det inträffade enligt ett pressmeddelande från kommunen.

Tilläggas kan att den så kallade liemannen inte arbetat i år på gruppboendet på grund av personliga skäl.