Jubel och kramar efter att Boltic tagit steget upp i elitserien igen. Foto: Ola Carlsson/SR Värmland
BANDY

Boltic klart för elitserien

Boltic är klart för spel i Elitserien nästa år. I den direkt avgörande matchen hemma mot Ale-Surte vann Boltic med övertygande 10-3 (3-1). Därmed är Boltic tillbaka i bandyns högsta serie efter tre års frånvaro.

Förutsättningarna inför matchen var enkla. För Boltic räckte det med oavgjort medan Ale-Surte var piskade att vinna för att ta direktplatsen till Elitserien.

Gästerna tog ledningen redan i den andra minuten på en hörna där ruset inte såg helt stabilt ut. Gästerna höll ledningen i dryga 20 minuter och under den tiden fanns nästan inga intentioner hos Boltic samtidigt som det börja snöa allt mer.

När kvitteringen kom i minut nummer 23 var det lite av ”proppen ur” och ställningen i halvtid var 3-1 till hemmalaget.

Förmodligen diskuterade Ale-Surte hur man skulle komma till rätta med spelet och de taktiska dispositionerna lades säkert upp noggrant men Boltic ville annat och efter tre minuter av andra halvleken var ställningen 5-1. På sätt och vis var Ale-Surte ett slaget lag redan då.

Under resten av matchen ”bytte lagen mål” med varandra och siffrorna stannade vid 10-3.

Det märkets att matchen betydde en hel då skönspelet lyste med sin frånvaro, samtidigt som vädret bidrog till detta. I historieböckerna står det inte något om hur spelet var. Det viktigaste var att Boltic vann och tog sig tillbaka till Elitserien.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista