1 av 5
Sex ambulanser, tio polispatruller och ett antal fordon från Räddningstjänsten kallades till ICA Maxi efter att taket rasat in. Foto: Martin Segerud.
2 av 5
Här ser man hur taket fallit ihop (inringade området)
3 av 5
Med hjälp av kranbil inspekterar räddningstjänsten taket på byggnaden.
4 av 5
Personal från Polis och räddningstjänst samtalar inne i byggandens entré.
5 av 5
Räddningstjänsten avvaktar utanför entrén till byggnaden.
Takraset Kristinehamn

En tredjedel av taket rasade

Enligt uppgift klarade sig både personal och kunder från allvarliga fysiska skador när taket på Ica Maxi i Kristinehamn rasade in vid lunchtid på måndagen. Enligt polisens insatsledare har polishundarna inte markerat att någon skulle finnas kvar under rasmassorna.

Har du bild från händelsen? Skicka MMS - Skriv P4varm, mellanslag och ditt namn. Skicka bilden till 722 50

Det var 12:42 som polis och räddningstjänst larmades till ICA Maxi i Kristinehamn då taket på byggnaden delvis rasade in på grund av tunga snömassor. Enligt polisen är det taket vid entrén, ca 35-40 x 15 meter, som fallit ihop.  

All personal, cirka 40 personer, evakuerades till en uppsamlingsplats i en fastighet mitt emot. Några enstaka kunder har även följt med dit. 

Eftersom det var oklart om det fanns personer kvar i byggnaden så påbröjade polisen s k räddningssök med hund-patrull.

– Vi kan med ganska stor sannolikhet säga att det inte finns någon kvar i byggnaden, säger Jens Lundberg polisens insatsledare.

Kommunens POSOM-grupp finns vid församlingshemmet i Kristinehamn och personalen från ICA Maxi skjutsas dit. 

Emma Fagerman befann sig inne i butiken när när hon såg och hörde att något var på gång.

– Jag höll på att betala mina varor när jag hörde att det small till. Alla sprang mot utgången. Det är klart att man blir skärrad när något sånt här händer, säger Emma Fagerman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista