1 av 2
2 av 2
Filipstad

Kommunala anläggningar stängda

I Filipstad har kommunala anläggningar som sim- och sporthallen, tennishallen, ishallen och nu ridhuset på Stensta gård stängts på grund av stor snömängd på tak och rasrisk.

– Ridhuset är avspärrat tills vidare, så där får man inte ha någon verksamhet. Vi har prioriterat att ta stalldelen först där vi har en massa hästar, säger insatsledare Peter Karlsson på Bergslagens Räddningstjänst.

– Det kommer ju ett mildväder så småningom, och snön ligger ju fortfarande kvar på taken och det kan komma mer. I dagsläget finns det mellan 80 centimeter och, ja igår fanns det drivningar på upp till två meter på stallet i Stensta.

När kan ni räkna med att öppna anläggningarna igen?

– Sim- och sporthallen räknar vi med att den ska kunna öppnas och vara avskottad till i morgon bitti.
Ishallen var vi tvungna att stänga för säsongen för där har vi väldigt stor rasrisk och vi bedömer att vi kommer inte att hinna på något sätt att skotta av den hallen innan veckans slut. Där måste vi jobba från hävare för vi kan inte ha folk på taket där när vi skottar av. Det kommer att ta så lång tid att vi tog beslut tillsammans med kommunen att stänga för säsongen, avslutar Peter Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista