Kristinehamn

Chefen för Ica Maxi skakad

Idag har stödinsatserna pågått för de som fanns i närheten när taket störtade in på Ica Maxi i Kristinehamn igår.

Per Ringvall är butikschef och han är skakad av det inträffade.

– Det är självklart att det är oerhört pressande på alla sätt och inte minst för personal och kunder. Vad man kan glädjas åt i denna bedrövelse är att både medarbetare och kunder har klarat sig utan några fysiska skador, sedan kvarstår så klart detta med de mentala bitarna som vi jobbar på för fullt, säger Per Ringvall.

Vem har ansvaret för att det inte ska bli för stort tryck på taket?

– När det gäller de här delarna så pågår det en utredning och när det gäller byggnaden så hyr vi av Ica fastigheter och med vad det innebär. Nu kommer vi låta utredningen ha sin gång, så alla får göra sitt jobb först.

Vilket ansvar känner Du för kunder och anställda?

– Självklart har vi ju ett ansvar på många sätt, men det är inte vår sak att skotta snö, om man säger så.

Vad händer med affären nu?

– Den är stängd och det är ju rätt så allvarliga skador så vi kommer att få mer information den närmaste tiden. Jag är på väg in på ett möte just nu för att få en breefing om vad som händer och sker. Det är inte min sak utan det är försäkringsbolaget som tar vid nu. Vad vi fokuserar på nu är våra medarbetare och att ta hand om dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".