1 av 2
På bilden syns hur taket rasat strax norr om den stora entren till Ica Maxi. Foto: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
2 av 2
Här syns hur taket kollapsat i ett avlångt stråk. Foto:Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Kristinehamn

Snöskottning inatt

Tidigast i morgon bitti går det att gå in för att se hur stor förödelsen egentligen är efter gårdagens takras på Ica Maxi i Kristinehamn. Det säger insatsledaren Lars Wiking Johansson på Bergslagens Räddningstjänst.

3 000 av det 8 000 kvadratmeter stora taket har rasat in och det har fortsatt att rasa under natten. Situationen är fortfarande instabil och det går inte att gå in i lokalerna förrän man lyckats lasta av snö från taket.

Räddningstjänsten har därför rekvirerat en stor kran med gripklo som från ikväll och under natten ska börja ta bort snömassorna.

Idag kunde Räddningstjänsten studera takraset uppifrån med hjälp av skylift. En lång öppning sträcker sig från mitten av byggnaden där entren till varuhuset är belägen och norrut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista