Användningen av droger ökar i Värmland. Foto: Claudio Bresciani /Scanpix

Mer droger i Värmland

Droganvändningen i Värmland har ökat, det visar ny statistik från polisen. Arvika är en av de värmländska orter där det blivit allt vanligare att använda droger. Tillgängligheten har ökat, säger polisinspektör Göran Brofeldt i Arvika.

Antalet värmlänningar som under förra året förklarades skyldiga till ringa narkotikabrott för eget bruk var 1270 personer. Två år innan var den siffran 1013, det är en ökning med 257 personer.

--Det är tyvärr väldigt lätt att få tag på droger idag och ungdomar tycker om att testa, säger polisinspektör Göran Brofeldt i Arvika.

Arvikabon Mikael Brunzell har dock inte märkt av någon ökning. Men han vet att det alltid har funnits droger i omlopp i Arvika. Han berättar att flera av hans kompisar av dött av drogmissbruk.

--Det känns tråkigt att livet ska ta slut så snabbt. Och jag hoppas att droganvändare lär sig mer om vad som händer i kroppen när man tar droger, säger Mikael Brunzell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista