Succé för jaktapportering via SMS

Det är första gången systemet med SMS-rapportering provas på riktigt under den pågående lodjursjakten och det har slagit väl ut. 

– Det har fungerat jättebra vad jag förstår, säger systemets upphovsman Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland.

– Jag har ju pratat lite med länsstyrelsens personal och dom är jättenöjda med organisationen. Jag har fått en del signaler utifrån någon jägare jag känner personligen som har kopplat upp sig eller registrerat sig på tjänsten och dom tycker det är en otroligt bra tjänst. Syftet med den är att man ska under jakten och uti skogen få reda på vad som händer- just när det händer - och det är ju nu på slutet när vi nått 15 och vi kommer att räkna ner till totalt 20 som vi då har en verklig nytta för det är på det sättet vi kan undvika en överskjutning, säger han vidare.

– I dagsläget är det cirka 180 jaktledare eller jägare som har lagt upp sig, och det är ungefär som vi förväntat oss och det som jag tycker är positivt är att både jägare och rovdjursförespråkare tycker att det är ett bra initiativ.

– Systemet är redan nu byggt för att fungera för björnjakten och nästa års vargjakt och lodjursjakten året därpå. Sedan är det upp till länsstyrelsen att fundera på om man vill fortsätta med tjänsten och även för andra länsstyrelser, avslsutar Lennart Johannesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista