Karlstad

Bara på låtsas i verkligheten

Finns verkligheten i en industrilokal? Det hoppas Karlstadsbandet Bara På Låtsas ta reda på nu när de drar igång inspelningen av musikvideon till debutsingeln "Vad är jag?"

Bakom filmkameran står filmlinjen från Molkoms folkhögskola och framför den står bland annat Niklas Lund.

– Låten heter "Vad är jag?" och det är egentligen funderingarna som alla går runt och har i sitt liv. Videon är en berättelse om två personer som man följer från det att de är barn fram till de är pensionärer.

Niklas Lund och Joel Malange är vokalisterna i Bara På Låtsas. Bandet har spelat ihop sedan 2007 och riktar sig i första hand till den yngre publiken, men killarna tror att även många äldre kan känna igen sig i låttexterna.

Musiken beskriver de som en glad blandning av soul, funk och rap och nu när singeln ska bli musikvideo har bandet sökt sig till en industrilokal på Våxnäs för att fånga den nästan lite råa verklighetskänslan.

– Det handlar väl helt enkelt om var man ska placera sig själv, bland alla dessa fack som finns, säger Joel Malange, när han försöker beskriva tanken bakom videon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".