Ska detta bli Årets bild? Anders Hanson, fotograf på NWT, fångade det dramatiska gripandet av en misstänkt rånare utanför Konsumbutiken på Norrstrand i Karlstad.
Karlstad

Fotograf nominerad till Årets bild

Imorgon, fredag, avgörs 2010 års upplaga av fototävlingen Årets bild. Bland de nominerade finns pressfotografen Anders Hanson, som till vardags jobbar på Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad.

Med sin bild av en misstänkt rånare som plötsligt drar pistol mot två poliser har han chans att vinna kategorin Årets nyhetsbild.

– Det är klart att det känns hedrande och stort att få vara med bland de här fotograferna nu, det är ju över 4 000 bilder och över 300 fotografer som har skickat in bilder och sen är det tjugo som är nominerade i tretton klasser, säger Anders Hanson.

Vad är det som gör den här bilden speciell tror du?

– Det är väl det att bilden är tagen i händelsen innan det liksom hänt på något vis, säger Anders Hanson.

Han kan också kamma hem det mest prestigefyllda utmärkelsen, Årets bild. Tävlingen arrangeras av Pressfotografernas klubb.

I programmet Eftermiddag kan du höra Anders Hanson berätta om sin bild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista