Till hösten börjar Monica Zetterlunds muséet byggas

Den förste februari bytte kultur och konferenshuset i Hagfors namn till Monica Zetterlund huset. Planer finns även på att starta ett Monica Zetterlundmuseum.

– Nu är det så att vi har haft en grupp som har kommit upp, som är specialister på att skapa museum, och tittat på förutsättningarna i huset och lite grann försökt tänka att vi bygger ett museum som ska passa 2000-talet. Det ska även vara så intressant så att unga personer är intresserade av att få information om Monica Zetterlund, säger Jan Björkrud som är ägare av huset.

Hur mycket material finns insamlat och var får ni tag på material om Monica?

– Det finns idag två arbetsgrupper som sitter i Monica Zetterlund huset och jobbar på det här flera gånger i veckan och dels är det alltså gamla vänner till Monica men folk som också har mycket samlat som man inte tänkt på att det är viktiga saker för framtiden. Det jobbas väldigt intensivt på det här, säger Jan Björkrud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista