Tommy Samuelssons blick säger det mesta om förlustmatchen mot Timrå. FOTO; Lars Hedelin/Scanpix
ISHOCKEY

Bottenapp för Färjestad mot Timrå

Färjestad gjorde ett riktigt bottennapp när man förlorade med 1-3 på hemmaplan mot ett slutspelsjagande Timrå. Bäst på plan i Färjestad var elitseriedebutanten 16-årige Jonas Brodin som fyller 17 i sommar och blev den yngste debutanten i klubbens historia. Tränaren Tommy Samuelsson var besviken men imponerad av Jonas Brodin.

Timrå må vara elitseriens sämsta bortalag, men i Karlstad verkar man trivas bra. På torsdagskvällen tog man andra segern på tre försök borta mot Färjestad.

Medelpadslaget tog ledningen i mitten av den första perioden då Martin Sonnenberg lämnades helt fri och kunde vandra in från kanten och sätta 1-0 mellan benen på Färjestadsmålvakten Henrik Karlsson.

Färjestad sköt flest skott - men det var Timrå som hade de hetaste chanserna.

Så också i andra perioden där samme Sonnenberg styrde in 2-0 på Tomas Skogs skott från blålinjen.

42 sekunder senare small det igen bakom Karlsson i Färjestadsmålet. Men den här gången var det Björn Svensson som från nära håll kunde styra in 3-0 på Fredrik Hynnings vackra framspelning.

I tredje perioden gav Marcus Paulsson Färjestad hopp då han med ett rappt slagskott reducerade till 1-3.

Men med ledningen i ryggen kunde Timrå krypa hemåt och kontra, något man gjorde mästerligt. För även om Färjestad vann skottstatistiken klart hade Timrå minst lika många öppna målchanser - om inte fler.

Segern gör att Timrå hänger på Modo i jakten på lagen precis ovanför slutspelsstrecket. För Färjestad var det andra förlusten på tre matcher efter OS-uppehållet och tredjeplatsen man siktade på känns allt mer avlägsen.

Färjestad-Timrå 1-3(0-1, 0-2, 1-0)

Första perioden: 0-1 (8.37) Martin Sonnenberg (Pär Styf, Laurent Meunier).

Andra perioden: 0-2 (3.47) Martin Sonnenberg (Tomas Skogs), 0-3 (4.29) Björn Svensson (Fredrik Hynning, Tomas Skogs).

Tredje perioden: 1-3 (2.49) Marcus Paulsson (Kent McDonell, Marcus Johansson).

Skott: 30-22 (12-4, 11-8, 7-10).

Utv, Färjestad: 5x2. Timrå: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 7 791.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista