Sunne

Medborgarna får tycka till

Nu ska Sunne kommun ta reda på vad Sunneborna tycker om den kommunala servicen. Med hjälp av Statistiska centralbyrån, SCB, ska kommunen göra en så kallad medborgarundersökning som startar på torsdag den 11 mars.

Frågeblanketter kommer att skickas ut till 1 000 hushåll i Sunne kommun. Förutom frågor om kommunal service ska Sunneborna svara på frågor om vad man anser vara viktigt i kommunen och vilka möjligheter man tycker sig ha att påverka kommunala beslut. Undersökningen pågår samtidigt i 47 andra kommuner i Sverige.

Sunne kommun gjorde den senaste medborgarundersökningen 2008. Förra veckan publicerades en rankinglista i tidningen Dagens Samhälle över de kommuner som gjort undersökningen hittills. Där hamnar Sunne kommun på 12:e plats när medborgarnas nöjdhet mäts bland Sveriges kommuner. Det innebär också att Sunneborna är nöjdast i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista