Kommunala taxor ger olika hyreshöjningar. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Stora skillnader i hyreshöjningar

Värmland följer genomsnittet för landet när det gäller hyreshöjningar i kommunala bostadsbolag de senaste nio åren. Men det är stora skillnader i hyreshöjningarna. Kristinehamns Bostads AB har lägsta hyreshöjningen och Årjängs Bostads AB den högsta genomsnittliga hyreshöjningen i länet. Sven-Erik Rasmusson, förhandlingschef på Hyresgästföreningens mittregion, säger att de kommunala avgifterna är besvärliga i Värmland.

Det är Hyresgästföreningens tidning "Hem och hyra" som undersökt hyreshöjningar i kommunala bostadsbolag de senaste nio åren. Medeltalet för hyreshöjningarna är 20 procent för de här nio åren.

I Värmland har Kristinehamns Bostads AB den lägsta hyreshöjningen. Under perioden har de sänkt sina hyror och har en genomsnittlig hyreshöjning på 6.6 procent för perioden. Årjängs Bostads AB har den högsta genomsnittliga hyreshöjningen i länet med 27.7 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista