Fulla kundvagnar på utförsäljningens första dag. Foto: Laila Carlsson/SR
kristinehamn

Rusning efter reavaror

Efter olyckan förra veckan på Ica Maxi i Kristinehamn då taket rasade in, så startade på onsdagen en utförsäljning av de varor som inte skadats.

Affären har flyttat till en lagerlokal i industriområdet och där ute på kundparkeringen har flera anställda jobbat sedan tidiga morgonen i kylan. En av dem är Verner Eder och han berättar att veckan som gått varit rätt tuff.

– Det har varit jobbigt, men det har gått bra. Vi har fått mycket hjälp av olika grupper, Posom och Sankt Lukas, så de har ställt upp.

Under den gångna veckan så har personalen inte alls jobbat med sina ordinarie arbetsuppgifter. Idag är första dagen på något som ändå skulle kunna betecknas som en vanlig arbetsdag, även om det är iklädd gul väst som ordningsvakt på kundparkeringen.

– Vi har bara suttit i möten, pratat allihop tillsammans och varit ute och promenerat, berättar Verner Eder, om tiden sedan takraset.

Men rean var välkommen bland kunderna och med varuvagnar fyllda till bredden av blöjor, kaffe och kakor köade de inne i lagerlokalen. Flera för andra gången redan, fast det var lunchtid och utförsäljningen bara var inne på sin fjärde timme.

– Vi har köpt en massa blöjor och en massa mat. Det var otur för dem att taket rasade men det är bra för oss, säger Muhammed som kommer ut med famnen full av blöjpaket.

– Ja, tur i oturen, fyller hans tjej Adela i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista