Många besöker universitetets informationsdagar. Foto: Fredrik Persson /Scanpix
Karlstad

Stort intresse för universitetsstudier

Under två dagar bjuder Karlstads universitet in Värmlands gymnasieelever till en informationsdag. Syftet är att fler ungdomar ska intressera sig för högskolestudier. Flera föreläsare med anknytning till universitetet var på plats i går.

Det var en näst intill en fullsatt aula på Karlstads Univeritet som hörde en inspirationsföreläsning med psykologiforskaren Per Kristensson och OS-guld-medaljören Stefan Holm. Som gammal student på Karlstads univeritet hade höjdhopparen ett gott råd till gymnasieeleverna i publiken

--Ta chansen och förverkliga dina drömmar, sa Stefan Holm.

I universitetets lokaler står dom eftergymnasiala utbildningarnas montrar uppradade. Men förutom att mingla med studenter så kan eleverna gå på seminarium och utbildningsinformatioonspass. Huvudansvarige Åsa Bognell Höijer är nöjd med tillställningen som är den femtonde i ordningen och som väntas slå besökarrekord i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista