Jörgen Jönsson. Foto: Stig Kenne / Scanpix
Elitserien

Jönsson ska träna FBK

Jörgen Jönsson blir en av tre nya assisterande tränare i Färjestad. De senaste säsongerna har Tommy Samuelsson delat ledarskapet i Färjestad tillsammans med Per-Erik Johnsson. Nästa säsong blir Samuelsson ensam huvudtränare, med tre assistenter: Jörgen Jönsson, Leif Carlsson och Erik Granqvist.

Både Leif Carlsson och Erik Granqvist har tidigare funnits i föreningens tränarorganisation, men Jönsson, som slutade spela efter den förra säsongen och numera är assisterande sportchef, är ny inom tränaryrket.

– Vi har med den här lösningen fått in specialkompetens på flera olika områden. Erik Granqvist har med sitt målvaktsarbete visat fantastiska resultat och Leif Carlsson har under en längre tid jobbat med våra unga talanger som slussats via Skåre. Jörgens kunnande och hockeyöga att utveckla vårt anfallsspel, powerplay och boxplay kommer vi att få mycket nytta av, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

 Tommy Samuelsson ser fram emot att bli ensam huvudtränare.

– Jag har tackat ja till att förlänga med ett år och det känns spännande och inspirerande. Jag tror mycket på den här lösningen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".