Jordbruksminister Eskil Erlandsson. Foto: Britta Pedersen/SCANPIX
Karlstad

Minister utmanas i frågesport

Lillerudselever ska ikväll utmana jordbruksministern Eskil Erlandsson i diverse klurigheter. Ministern ska till Lillerud och prata landsbygd, jord och skogsbruk i matsalen och då passar man på att utmana honom.

– Det kommer att bli en frågesport med frågor om det de lär sig på Lillerud, lite djur- och naturfrågor och sedan kommer ett moment där det gäller att vara fingerfärdig och gärna hästkunnig, säger Kajsa Forsberg, fritidsledare på Lilleruds lantbruksgymnasium.

– Det är Centerpartiet i Värmland som bjudit in Eskil och då frågade dom om inte jag kunde ordna någon sorts utmaning. Då var det nära till hands att fråga Lillerud CUF-avdelnings nyvalda ordförande Magnus Persson om han ville ställa upp på det, och det ville han. Jag fick in alla möjliga förslag med traktorrace, pulkarace, kaninhoppning, men då var det så att vi har inte så mycket tid och Eskil kanske inte var klädd för att gå ut i pulkabacken, så då kommer det att bli en frågesport i stället, fortsätter Kajsa Forsberg.

Hänger hans trovärdighet på det här?

– Nej, det tror jag inte. Det är mest en rolig grej som är kul för honom, Magnus och eleverna, som får möjlighet att heja på sin klasskamrat. Det är ju inte på blodigt allvar, avslutar Kajsa Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".