Kerstin Kranz och Gullvi Dahlgren har arbetat länge på apoteket. De är nöjda med sin nya arbetsgivare. Foto: Malin Björk/SR.

Fler apotek öppnas i privat regi

Nu börjar kunderna märka av att Apoteket inte längre har monopol. Under fredagen var det premiär för Kronans droghandel att ta över regin på några av Värmlands Apotek. Ett av dem är apoteket vid universitet.

Själva namnet droghandel kan ju verka underlig i men i själva verket var företaget väl känt hos de apoteks anställda redan innan. Kronans droghandel har nämligen sålt varor till alla svenska apotek under en lång tid.

- Vi ville bli sålda dit, säger Gullvi Dahlgren som är apotekschef.

Någon prishöjning ska inte ske i den närmsta framtiden. Den skillnaden kunderna kommer att märka av är att det kommer komma in mer ekologiska varor i butiken. Annars kommer allt att vara sig likt.

Alla besökare kunde under fredagen bli bjudna på tårta och kaffe. Något som många uppskattade.

- Nu är cirkeln sluten, säger Gullvi och menar att innan 1971 var apoteken privatägda. Nu är vi tillbaka där allt var när jag började här fortsätter hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".