Karlstad

Personalen bloggar på arbetstid

Röntgenavdelningarna på sjukhusen i Värmland lanserar idag en ny blogg. Tanken är bland annat att underlätta nyrekrytering och locka fler till yrket.

Men att sjukvårdspersonalen får blogga på arbetstid, tycker inte radiologins länschef Anette Andersson är konstigt

– Vi tror att det är strategiskt viktigt, det tar inte mer tid än när vi ska ringa runt till skolor för att få dem att prata om oss, säger Anette Andersson.

Röntgenavdelningarna i Värmland har länge haft svårt med rekryteringen och provar därför nu detta sätt för att öka intresset för yrket. Anette Andersson som är ansvarig för satsningen tror att det är viktigt att finnas i dom sociala medierna om man ska kunna locka nyutexaminerad personal till Värmland.

Genom texter, foton och filmklipp kan allmänheten följa sköterskernas vardagliga arbete på internet. En av de som nu börjar blogga är Kajsa Green Gustafsson chef på röntgenavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Vi har sett att många unga använder sig av internet och bloggtjänster och att det är där man får information.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista