Karlstad

Mintgröna huset ännu inte helt klart

Trots att Karlstads kommun för ett år sedan beslöt att inte driva fallet vidare mot ägarna av det mintgröna huset på Lorensberg, är ärendet ännu inte helt avgjort.

Ägarna målade för flera år sedan om sitt hus och ändrade fönstren utan byggnadslov och kommunen drev ärendet i flera rättsliga instanser, men gav till slut med sig.

Tom Hellqvist, som äger huset, är ändå ännu inte helt nöjd.

– Vi hade ju förväntat oss att det skulle ha hänt någonting från kommunens sida, men vi har än inte fått vårt bygglov beviljat. Vi har inte fått något papper. Jag har haft ett antal kontakter med kommunen kring det här ärendet och påskyndat att jag vill ha klar uppgörelsen med kommunen. Vi har än idag inte fått det, säger Tom Hellqvist.

– Kommunens agerande är väldigt märkligt, väldigt ja, jag vill kalla det nästan oproffessionellt skött.

– Jag ligger på kommunen och vill ha klart med mitt bygglov och få klara papper på det som jag sökte för. Det är ju snart fyra år sedan. Grundproblemet är ju att kommunen inte har styrt upp det här från början med detaljplan och liknande. Jag hoppas verkligen att inte någon annan ska behöva bli drabbad av en liknande processes bara för att kommunens tjänstemän och beslutsfattare ska behöva göra pilotfall av saker och ting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista